Cupani 2016 - Czerwone Wina, Wina, Wina i Likery
{"Elaboration":"Fermentacja odbywa się w zbiorniku ze stali nierdzewnej, malolaktyczna w dębie francuskim (średnio wypalanym), dojrzewanie na osadzie przez około 14 miesięcy z pracą systemu batonnage.","Pattern":"Richter 110 i Chasela 41","Approximate altitude":"537 metrów","Year of Planting Year":"1982","Alcoholic Degree (second entry)":"14.5º","Approximate altitude (second entry)":"537 metrów","Land":"Finca San Andrés. Gleba wapienna z dużą ilością głazów i bogata w minerały. Ma nachylenie w kierunku północnym i jest chroniona przez wielkie góry, co sprawia, że zimą jest ciepła i mało dotykana. W momencie, gdy słońce wschodzi, promienie ogrzewają ziemię do 3 godzin przed zachodem słońca, co zapewnia jej dobry odpoczynek.","Pattern (second entry)":"Richter 110 i Chasela 41","Alcoholic Degree":"14.","Variety (second entry)":"Tempranillo 100%","Year of Planting Year (second entry)":"1982","Collection (second entry)":"ręczna w skrzynkach po 12 kilogramów","Tasting notes":"Delikatny nos z nutami jagód i odrobiną tytoniu. Bardzo mała obecność dębu, co pozwala na wydobycie owoców czarnych i delikatnych, z dobrze zintegrowanymi taninami. Elegancki, bez przesady, bardzo pijalny, z dobrymi perspektywami.","Production":"3092 butelki po 0.75 cl","Collection":"ręczna w skrzynkach po 12 kilogramów.","Variety":"Tempranillo 100%"}